Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Wat houdt deze workshop in? 
Ik geef eerst en vooral een korte intro over mijn (Laura Canjels) eigen verhaal om dan over te gaan naar wat vegan eten precies is, waarom je vaker veganistisch zou moeten eten en wat de effecten zijn op milieu, mens en dier.

Na het korte theoretisch gedeelte, gaan we aan de slag met ons vegan menu.

Vragen kunnen gedurende de hele workshop gesteld worden en tips en tricks om vegan te worden zullen uitgebreid gegegeven worden.

Het menu bestaat uit een plantaardig hapje, gevolgd door een lekker voor- en hoofdgerecht met als afsluiter een heerlijk zoet toetje, dat uiteraard volledig vegan is!

Kostprijs

65 euro / inclusief mocktail en glaasje wijn tijdens het eten / koffie en infusie thee bij dessert

  • Workshops gaan steeds door met een minimum aantal deelnemers van tien personen

Intro

2020 worden we ons steeds meer bewust van de effecten van global warming. Mensen ondernemen actie en dat is goed! Veganisme is daarom al lang geen geitenwollensokkenterm meer, maar het wordt net positief aangemoedigd om meer met het milieu bezig te zijn en vooral met het welzijn van dieren. Steeds meer mensen gaan vegetarisch leven, sommigen proberen zelfs ook eieren en zuivel te weren. In verscheidene reportages kun je zien wat de positieve effecten hiervan op het lichaam zijn en zelf schreef ik hier ook een boek over, in samenwerking met Mylena Natanni (vroedvrouw en voedingsdeskundige) en Lannoo. The Green Food Bible is een handleiding om alles te weten te komen over de effecten van plantaardige voeding op je lichaam, maar ook waarom het goed is voor het milieu. De recepten in het boek zijn allemaal vegan en redelijk wat recepten zijn bovendien glutenvrij. Een combinatie die niet voor de hand lijkt te liggen, maar het toch echt wel is. Ik kan uit ervaring spreken dat ik nooit problemen heb met origineel uit de hoek te komen. Dat toon ik ook aan in deze workshop.

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.