
Aankomende Evenementen
Evenementen Lijst navigatie
In onze basiscursus helpen wij de beginnende wijnliefhebber op weg en loodsen je op een eenvoudige manier rond in de wondere wereld van de wijn. We brengen de noodzakelijke theoretische basiskennis bij en proeven 12 wijnen, die zowel qua samenstelling als afkomst een mooi en geschakeerd overzicht geven van wat de wijnwereld in petto heeft.…
Meer wetenNieuwe datum workshop zondag namiddag De workshop zou doorgaan 8/10 vanaf 13 uur in de Kookateljee Zjatte & Taloere in Mechelen. We gaan samen de taart versieren ongeveer zoals op de foto, impregneer siroop maken, mousse, fruit vulling, vanille roomkaas crème en ganache op basis van witte chocolade maken. We gaan de taart samen leren opstapelen, alles…
Meer wetenAl gehoord van pasta met daslook, gnocchi van brandneteltopjes, een smoothie van brandnetel & munt? Of van een zevenblad soep, een frittata van paardenbloem, couscous met melgazenvoet? Of van cake met moerasspirea, flammkuchen met duizendblad, een hartige taart met kaasjeskruid, pana cotta met bijvoet? Of soep van Oost-Indische kers, een pesto van vogelmuur, rozenbottelchutney, een…
Meer wetenEen lekker soepje smaakt altijd en misstaat ook zeker niet op elk menu. Wij vinden het zelfs een goed idee om altijd soep te serveren omwille van de vitaminen. Van een amuse glaasje tot een voedzame volwaardige maaltijd … Met soep kan je alle kanten uit! In deze workshop wagen we ons aan de basis…
Meer wetenWorkshop ‘Pottenkijken bij Rouchan’: recepten uit de Koerdische keuken Rouchan leerde koken van haar oma, een uitstekende kok die veel gevraagd werd voor feestmaaltijden in Noord-Syrië, soms tot 300 personen. Vandaag wil ze haar recepten delen met de wereld. Daarom bundelde ze die in een kookboek met 84 heerlijke gerechten. Heb jij zin om deze…
Meer wetenDe ‘Voortgezette cursus’ of beter de uitgebreide basiscursus gaat over 5 avonden waarbij we enerzijds de 3 belangrijke aspecten, druiven, afkomst en opvoeding verder uitdiepen en waarbij we een zeer groot deel aan ‘foodpairing’ besteden. De doelstelling blijft immers dat men aan het einde van deze cursus in staat is om de juiste wijn uit…
Meer wetenNet voor de feestdagen krijgen we traditioneel veel reclame van ‘wijnfestivals’ en ‘open flessen dagen’. Om beslagen op het ijs te komen gaan we tijdens deze thema-avond na of dure wijnen dan wel zoveel beter zijn dan de goedkopere versies. Bovendien bekijken we ook wat nu juist de prijs bepaalt en of deze in alle…
Meer wetenWe kondigen met trots een nieuwe zeldzame workshop aan. Carolyn Lee Lian Yin neemt ons mee op een culinaire reis doorheen de Maleisische Peranakan keuken. Een unieke keuken uit Maleisië, met Chinese, Maleis en Portugees invloeden. Maleisische gerechten gaan meestal niet samen met alcohol zoals bier. In deze workshop, proberen we enkele bieren uit om de…
Meer wetenWelke wijn drink je liefst? Italiaanse! Welke Italiaanse? Bwa, ik neem gewoon steeds Italiaanse wijn. Dit is een gesprek dat ik regelmatig hoor en telkens denk ik dan, die persoon drinkt gewoon graag wijn. Want Italië definiëren als één soort wijn is even onzinnig als beweren dat de aarde vlak is. Italië is een bijzonder…
Meer wetenDe ‘Voortgezette cursus’ of beter de uitgebreide basiscursus gaat over 5 avonden waarbij we enerzijds de 3 belangrijke aspecten, druiven, afkomst en opvoeding verder uitdiepen en waarbij we een zeer groot deel aan ‘foodpairing’ besteden. De doelstelling blijft immers dat men aan het einde van deze cursus in staat is om de juiste wijn uit…
Meer weten