
Aankomende Evenementen
Evenementen Lijst navigatie
In onze basiscursus helpen wij de beginnende wijnliefhebber op weg en loodsen je op een eenvoudige manier rond in de wondere wereld van de wijn. We brengen de noodzakelijke theoretische basiskennis bij en proeven 12 wijnen, die zowel qua samenstelling als afkomst een mooi en geschakeerd overzicht geven van wat de wijnwereld in petto heeft.…
Meer wetenOssobuco (ook: osso buco) is een Italiaans vleesgerecht. Ossobuco kent zijn oorsprong in Milaan. De basis van ossobuco zijn kalfschenkels. De schenkels worden met onder meer uien, wortel en selder gestoofd. In het traditionele Milanese recept worden geen tomaten verwerkt. Deze recepten met tomaat zouden formeel niet "alla milanese" genoemd moeten worden. Het gerecht wordt afgemaakt met gremolata.…
Meer wetenCarolyn Lee Lian Yin neemt ons mee op een culinaire reis doorheen de Peranakan keuken. Een unieke keuken uit Maleisië, met Chinese, Maleis en Portugees invloeden. De smaken van deze keuken zijn uniek. Elk gerecht bevat ontzettend veel kruiden. Een greep uit de recepten die je zult aangeleerd krijgen: 2 verschillende hapjes Nasi ulam Nyonya 1…
Meer wetenVan de ‘coronabreak’ hebben we gebruik gemaakt om de ‘Voortgezette cursus’volledig te vernieuwen en te optimaliseren. We durven gerust stellen dat we er in geslaagd zijn om er een cursus van te maken, die volledig zal voldoen aan de verwachtingen van de deelnemers. De doelstelling blijft immers dat men aan het einde van de lessen…
Meer wetenLOCATIE KEERBERGEN Je leert zelf hoe je een perfecte Gin & Tonic moet serveren en waarop je moet letten. Welke tonic past bij je favoriete gin en met welke botanicals werk je deze cocktail af zodat elke gin zijn unieke karakter geeft. De avond wordt doorspekt met weetjes, achtergrondverhalen en anekdotes, maar er is ook ruim…
Meer wetenIn augustus gaat onze thema-avond naar de Middellandse zee. We bouwen de avond op rond een cruise, waarbij we de verschillende wijngebieden proeven en bespreken, die we langs de kust tegenkomen. Dat er langs de Middellandse zee heerlijke wijntjes te drinken zijn, zullen jullie vast wel weten, maar behalve de klassiekers, gaan we toch hier…
Meer wetenWat doe jij om te ontspannen na een hectische werkdag? Wist je dat je je maaltijd kan inzetten als ultiem rustmoment? Elise en Mieke nemen je mee doorheen een bijzondere eetbeleving waarbij verlangzamen centraal staat. We zetten de tijd even stil en serveren je 3 gangen (voor- hoofd- en nagerecht) waarbij elk gerecht op een…
Meer wetenIedereen heeft toch al confituur of chutney gemaakt!?! Niet? Zelfs nog niet gehoord van de term “Chutney”? Of heb je al beperkte ervaring, maar wil je meer inspiratie opdoen? Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag om de 3 soorten te maken: Pickles, Groenetomatenchutney (wanneer we aan onrijpe tomaten geraken; anders een andere…
Meer wetenDe Indische keuken met Bushra. Geboren en getogen hier, in het prachtige België maar haar roots (en smaakpapillen) liggen in het Oosten. Dag iedereen, ik ben zo blij om uw nogmaals te kunnen verwelkomen bij Mieke in haar toffe kookatelier. Samen maken we verschillende snacks en streetfood in combinatie met de kruiden van de Indische keuken…
Meer wetenVan de ‘coronabreak’ hebben we gebruik gemaakt om de ‘Voortgezette cursus’volledig te vernieuwen en te optimaliseren. We durven gerust stellen dat we er in geslaagd zijn om er een cursus van te maken, die volledig zal voldoen aan de verwachtingen van de deelnemers. De doelstelling blijft immers dat men aan het einde van de lessen…
Meer weten