Aankomende Evenementen
Evenementen Lijst navigatie
COCKTAILS/MOCKTAILS MET (ON)KRUIDIGE HAPJES In deze workshop gaan we aan de slag met het infuseren van een gewone basisgin met allerhande kruiden & bloemen. Daarnaast proeven we verschillende soorten zelfgemaakte siropen, waarmee je, al dan niet in combinatie met de geïnfuseerde gins, lekkere en originele cocktails/mocktails kan maken. Natuurlijk willen we niet dat de drank…
Meer wetenWe kondigen met trots een nieuwe zeldzame workshop aan. Carolyn Lee Lian Yin neemt ons mee op een culinaire reis doorheen de Maleisische Peranakan keuken. Een unieke keuken uit Maleisië, met Chinese, Maleis en Portugees invloeden. Maleisische gerechten gaan meestal niet samen met alcohol zoals bier. In deze workshop, proberen we enkele bieren uit om de…
Meer wetenBASISWORKSHOP WECKEN Trek je keukenschort aan want we trekken samen de keuken in. We gaan leren wecken! Heb je een moestuin en wil je het hele jaar door van je eigen, verse, zelfgekweekte groentjes genieten? Heb je een massa weckpotten of draaidekselpotten staan, maar weet je niet goed hoe je nu juist aan dat “wecken”…
Meer weten"Ontbijt als een koning" We weten allemaal hoe belangrijk de eerste maaltijd van de dag is. Na een goede nachtrust staat ons kacheltje immers uit en de juiste brandstof hebben we nu éénmaal nodig om vlot door onze dag te komen. We maken samen een heerlijk ontbijtbuffet en ik geef jullie tijdens het koken heel…
Meer wetenDe populairste van onze thema-avonden blijft deze ‘Barbecue en zomerse feesten’. Elk jaar opnieuw is dit de ideale voorbereiding op heerlijke lentedagen en zwoele zomeravonden. Wat drinken we bij de vele barbecues en andere zomerfeesten die er nu stilaan aankomen. Wij gaan bij wijze van spreken werkelijk ‘foodparen’. Zo kom je te weten welke wijnen…
Meer wetenKOKEN MET VOORJAARSONKRUID Al gehoord van pasta met daslook, gnocchi van brandneteltopjes, een smoothie van brandnetel & munt? Of van een zevenbladsoep, een frittata van paardenbloem, couscous met melganzenvoet? Of van cake met moerasspirea, flammkuchen met duizendblad, een hartige taart met kaasjeskruid, pana cotta met bijvoet? Of soep van Oost-Indische kers, een pesto van vogelmuur,…
Meer wetenSamen met Kathy gaan we weer op reis. Deze keer trekken we naar Brazilië, het land waar de zon altijd schijnt, het land van de samba en de cachaça. Op ons kleurrijk en goedgevuld buffet gaan we voor Braziliaanse klassiekers zoals Feijoada, de niet te versmaden Pão de Queijo, gevulde pastéis, Moqueca de Camarao en nog…
Meer wetenDe Indische keuken met Bushra. Geboren en getogen hier, in het prachtige België maar haar roots (en smaakpapillen) liggen in het Oosten. Dag iedereen, ik ben zo blij om uw nogmaals te kunnen verwelkomen bij Mieke in haar toffe kookatelier. Samen maken we verschillende snacks en party food in combinatie met de kruiden van de Indische keuken…
Meer wetenNiks zo gezellig dan heerlijke tapas delen met je vrienden. En pinxto, dat is een brood tapa die hun oorsprong vindt in Noord-Spanje, meestal gepresenteerd met een prikker (pinxtos) Tijdens deze workshop toveren we onze keuken om tot een hippe tapasbar en brengen we de zuiderse zon naar ons kookateljee. We bereiden klassiekers, maar ook wat…
Meer wetenVegetarisch eten saai of smakeloos? Helemaal niet ! Willen jullie graag leren hoe je dierlijke eiwitten kunt vervangen door plantaardige eiwitten? Leren toveren met tofu, seitan of een andere vleesvervanger om zo jouw ecologische voetafdruk te verkleinen? Samen maken we een heerlijk 3 gangen diner en krijgen jullie heel veel tips & trics. Schrijf jullie…
Meer weten