- Dit event is voorbij.
Workshop: Koken met voorjaarsonkruid
6 juni van 19:00 tot 22:00
| Prijs te vinden in de omschrijvingKOKEN MET VOORJAARSONKRUID
Al gehoord van pasta met daslook, gnocchi van brandneteltopjes, een smoothie van brandnetel & munt? Of van een zevenbladsoep, een frittata van paardenbloem, couscous met melganzenvoet? Of van cake met moerasspirea, flammkuchen met duizendblad, een hartige taart met kaasjeskruid, pana cotta met bijvoet? Of soep van Oost-Indische kers, een pesto van vogelmuur, rozenbottelchutney, een roerbak met weegbree? Of van sleedoorngin, meidoornketchup, zoete aardappel- en kastanjeburgers? Allemaal gerechtjes waarin iets van onkruid (wildpluk) in is verwerkt…
Hoor je het nu in Keulen donderen, maar intrigeert het je?
Kom dan deelnemen aan onze workshop Koken met Voorjaarsonkruid! We focussen op de typische voorjaarskruiden. (In het najaar volgt er nog een sessie met de kruiden van de zomer & de herfst.)
In deze workshop bereiden we een 5-gangenmaaltijd en eten we die natuurlijk ook op. Zorg dat je honger hebt!
Je gaat voldaan naar huis mét een bundel kruidenfiches en recepten.
Aperitief: Gin-Tonic of Mocktail met paardenbloemsiroop
Warm voorgerecht: Rösti met zevenblad, mozzarella & pesto van bijvoet & brandnetel
Soep: Lentesoep met zevenblad, kleefkruid & fluitenkruid
Hoofdgerecht:
– Quiche met zevenblad (of kaasjeskruidbladeren) & (eventueel) pancetta
– Groene salade met wildpluk & bloemen met een frisse hondsdrafdressing
– Wortelsalade met duizendblad
– Penne met duizendblad & knoflook in aan witte wijnsaus
Dessert:
– Koekjes met rode klaverbloemen
– Panna cotta met bijvoet en verse rode vruchten
Drank bij het koken & eten:
– Appelsap met kaasjeskruidbloemen
– Siroopjes met plat of bruisend water
Deze workshop wordt gegeven door Moeke Marleen en gaat pas door vanaf 6 personen.
Deelnameprijs 65 € per persoon