Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

 KOKEN MET VOORJAARSONKRUID

Al gehoord van pasta met daslook, gnocchi van brandneteltopjes, een smoothie van brandnetel & munt? Of van een zevenbladsoep, een frittata van paardenbloem, couscous met melganzenvoet? Of van cake met moerasspirea, flammkuchen met duizendblad, een hartige taart met kaasjeskruid, pana cotta met bijvoet? Of soep van Oost-Indische kers, een pesto van vogelmuur, rozenbottelchutney, een roerbak met weegbree? Of van sleedoorngin, meidoornketchup, zoete aardappel- en kastanjeburgers? Allemaal gerechtjes waarin iets van onkruid (wildpluk) in is verwerkt…

 Hoor je het nu in Keulen donderen, maar intrigeert het je?

Kom dan deelnemen aan onze workshop Koken met Voorjaarsonkruid! We focussen op de typische voorjaarskruiden. (In het najaar volgt er nog een sessie met de kruiden van de zomer & de herfst.)

In deze workshop bereiden we een 5-gangenmaaltijd en eten we die natuurlijk ook op. Zorg dat je honger hebt!

 Je gaat voldaan naar huis mét een bundel kruidenfiches en recepten.

Aperitief: Gin-Tonic of Mocktail met paardenbloemsiroop

Warm voorgerecht: Rösti met zevenblad, mozzarella & pesto van bijvoet & brandnetel

Soep: Lentesoep met zevenblad, kleefkruid & fluitenkruid

Hoofdgerecht:

– Quiche met zevenblad (of kaasjeskruidbladeren) & (eventueel) pancetta

– Groene salade met wildpluk & bloemen met een frisse hondsdrafdressing

– Wortelsalade met duizendblad

– Penne met duizendblad & knoflook in aan witte wijnsaus

Dessert:

– Koekjes met rode klaverbloemen

– Panna cotta met bijvoet en verse rode vruchten

Drank bij het koken & eten:

– Appelsap met kaasjeskruidbloemen

– Siroopjes met plat of bruisend water

Deze workshop wordt gegeven door Moeke Marleen en gaat pas door vanaf 6 personen.

Deelnameprijs 65 € per persoon

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.