- Dit event is voorbij.
Basisworkshop WECKEN
30 mei van 19:00 tot 22:00
| Prijs te vinden in de omschrijvingBASISWORKSHOP WECKEN
Trek je keukenschort aan want we trekken samen de keuken in. We gaan leren wecken!
Heb je een moestuin en wil je het hele jaar door van je eigen, verse, zelfgekweekte
groentjes genieten? Heb je een massa weckpotten of draaidekselpotten staan, maar weet
je niet goed hoe je nu juist aan dat “wecken” of “steriliseren” moet beginnen?
Dan is deze workshop iets voor jou!
Ik leer je hoe je die met veel liefde en zorg gekweekte groenten tot lekkere, voedzame
maaltijden verwerkt en hoe je ze correct kan bewaren. Je grootmoeder zal het graag
horen want “Wecken is Hip”!
Ik leg je graag uit wat het weckproces juist inhoudt, hoe je
van start gaat en wat de belangrijkste “do’s & don’ts” zijn. In deze workshop gaan we
tomaatjes verwerken tot een smeuïge passata.
Daarnaast toon ik voorbeelden van eenvoudige, geweckte ingrediënten, zoals bv.
patatjes, worteltjes, boontjes,… voor een snelle portie gebakken patatjes bij de lunch of
gebraden kip; of een snelle “wortelstoemp”. Een geweldig plan B wanneer je eetplanning
in het honderd loopt of om het eens een avond wat gemakkelijker te hebben in de
keuken!
Je gaat terug naar huis met geweckte passata en een cursus vol met tips & tricks en
recepten.
Breng zeker ook 1 pot van 0.5L mee met bijpassende (oranje!) rubber & klem(men).
Aan het einde van de workshop voorzie ik een boterham met enkele ingemaakte
proevertjes, om jullie lekker te maken voor de workshop Confituur, Chutney & Pickles van
26/6.
Deze workshop wordt gegeven door Moeke Marleen en gaat pas door vanaf 6 personen.
Deelnameprijs 55€/persoon