
Aankomende Evenementen
Evenementen Lijst navigatie
Oosterse 3 gangen menu We kondigen met trots een nieuwe zeldzame workshop aan. Carolyn Lee Lian Yin neemt ons mee op een culinaire reis doorheen de Peranakan keuken. Een unieke keuken uit Maleisië, met Chinese, Maleis en Portugees invloeden. De smaken van deze keuken zijn uniek, distinct en fragiel. Elk gerecht bevat ontzettend veel kruiden en…
Meer wetenIn onze basiscursus helpen wij de beginnende wijnliefhebber op weg en loodsen je op een eenvoudige manier rond in de wondere wereld van de wijn. We brengen de noodzakelijke theoretische basiskennis bij en proeven 12 wijnen, die zowel qua samenstelling als afkomst een mooi en geschakeerd overzicht geven van wat de wijnwereld in petto heeft.…
Meer wetenWelke wijn drink je liefst? Italiaanse! Welke Italiaanse? Bwa, ik neem gewoon steeds Italiaanse wijn. Dit is een gesprek dat ik regelmatig hoor en telkens denk ik dan, die persoon drinkt gewoon graag wijn. Want Italië definiëren als één soort wijn is even onzinnig als beweren dat de aarde vlak is. Italië is een bijzonder…
Meer wetenHet kan uitdagend zijn om plantaardige maaltijden te bereiden, zeker omdat traditionele groentegerechten vaak gemaakt zijn met boter of melk. Tijdens deze workshop spelen seizoensgebonden ingrediënten de hoofdrol. Je mag recepten verwachten voor verschillende hapjes, een hartig voorgerecht en een samengesteld hoofdgerecht. Als afsluiter maken we een dessert om iedereen met een smile naar…
Meer wetenDe ‘Voortgezette cursus’ of beter de uitgebreide basiscursus gaat over 5 avonden waarbij we enerzijds de 3 belangrijke aspecten, druiven, afkomst en opvoeding verder uitdiepen en waarbij we een zeer groot deel aan ‘foodpairing’ besteden. De doelstelling blijft immers dat men aan het einde van deze cursus in staat is om de juiste wijn uit…
Meer wetenPompoenen kan je gemakkelijk bewaren wanneer ze droog & koel weggelegd worden. Maar… het is ook zó fijn om een potje lekkers klaar te hebben staan in je voorraadkast. Tijdens deze workshop maakt Moeke Marleen met jou een pompoenconfituur met peer, pompoen zoet-zuur en een wortel-pompoenchutney. Zo gaan we van zoet over zoet-zuur naar hartig.…
Meer wetenWelke wijn drink je liefst? Italiaanse! Welke Italiaanse? Bwa, ik neem gewoon steeds Italiaanse wijn. Dit is een gesprek dat ik regelmatig hoor en telkens denk ik dan, die persoon drinkt gewoon graag wijn. Want Italië definiëren als één soort wijn is even onzinnig als beweren dat de aarde vlak is. Italië is een bijzonder…
Meer wetenIn onze basiscursus helpen wij de beginnende wijnliefhebber op weg en loodsen je op een eenvoudige manier rond in de wondere wereld van de wijn. We brengen de noodzakelijke theoretische basiskennis bij en proeven 12 wijnen, die zowel qua samenstelling als afkomst een mooi en geschakeerd overzicht geven van wat de wijnwereld in petto heeft.…
Meer wetenBij deze thema-avond nemen we jullie mee op een ‘roadtrip’ langs de Atlantische oceaan. Een rit die langs heerlijke wijngebieden leidt en waar we soms enkele onverwachte zijsprongetjes op wagen. Dat dit ook culinair een zeer interessante reis is zal blijken uit enkele leuke foodpairings tijdens deze avond. De thema-avond Atlantische route vindt plaats op…
Meer wetenTrek je keukenschort aan want we trekken samen de keuken in, we gaan leren inmaken en wecken! Heb je een moestuin en wil je het hele jaar door van je eigen, verse, zelfgekweekte groentjes genieten? Heb je een massa weckpotten of draaidekselpotten staan, maar weet je niet goed hoe je nu juist aan dat “wecken”…
Meer weten