Afgelopen Evenementen
Evenementen Lijst navigatie
De ‘Voortgezette cursus’ gaat over 5 avonden waarbij we enerzijds de 3 belangrijke aspecten, druiven, afkomst en opvoeding verder uitdiepen en waarbij we een zeer groot deel aan ‘foodpairing’ besteden. De doelstelling blijft immers dat men aan het einde van deze cursus in staat is om de juiste wijn uit een wijnkaart te kiezen en…
Meer wetenLeer alle kneepjes van het vak om vers bereide pasta te maken! Leer het deeg maken, uitrollen en verwerken tot ravioli. Hoe maak je de vulling? Waar moet je op letten... Deze workshop wordt gegeven door Isabella Cozzi van la Cucina di Isabella. Deelnameprijs: 69 euro per persoon (inclusief glaasje prosecco) Wijn extra 5euro/glas Deze…
Meer wetenIn onze basiscursus helpen wij de beginnende wijnliefhebber op weg en loodsen je op een eenvoudige manier rond in de wondere wereld van de wijn. We brengen de noodzakelijke theoretische basiskennis bij en proeven 12 wijnen, die zowel qua samenstelling als afkomst een mooi en geschakeerd overzicht geven van wat de wijnwereld in petto heeft.…
Meer wetenNet zoals in het najaar krijgen we aan het begin van de lente traditioneel veel reclame van ‘wijnfestivals’ en ‘open flessen dagen’. Om beslagen op het ijs te komen gaan we tijdens deze thema-avond na of dure wijnen dan wel zoveel beter zijn dan de goedkopere versies. Bovendien bekijken we ook na wat nu juist…
Meer wetenDe Indische keuken met Bushra. Geboren en getogen hier, in het prachtige België maar haar roots (en smaakpapillen) liggen in het Oosten. Dag iedereen, ik ben zo blij om uw nogmaals te kunnen verwelkomen bij Mieke in haar toffe kookatelier. Samen maken we verschillende snacks en party food in combinatie met de kruiden van de Indische keuken…
Meer weten"Ontbijt als een koning" We weten allemaal hoe belangrijk de eerste maaltijd van de dag is. Na een goede nachtrust staat ons kacheltje immers uit en de juiste brandstof hebben we nu éénmaal nodig om vlot door onze dag te komen. We maken samen een heerlijk ontbijtbuffet en ik geef jullie tijdens het koken heel…
Meer wetenOosterse 3 gangen menu We kondigen met trots een nieuwe zeldzame workshop aan. Carolyn Lee Lian Yin neemt ons mee op een culinaire reis doorheen de Peranakan keuken. Een unieke keuken uit Maleisië, met Chinese, Maleis en Portugees invloeden. De smaken van deze keuken zijn uniek, distinct en fragiel. Elk gerecht bevat ontzettend veel kruiden en…
Meer wetenIk neem jullie graag mee naar één van de meest diverse en smaakvolle keukens van het Midden-Oosten. Libanese gerechten staan bekend om hun verse ingrediënten, rijke smaken en aromatische kruiden. Gaan jullie mee op culinaire ontdekkingsreis? Op het menu: Libanese mezze met hummus, batata harra, ... Kibbeh Tabouleh Witte Libanese Koffie Deze workshop wordt gegeven…
Meer wetenDe ‘nieuwe wereld’ noemt men dat, maar zo nieuw is die wereld ook niet hoor. Op deze thema-avond gaan wij eens kijken en vooral proeven wat het zuidelijk halfrond te bieden heeft qua wijn. Wij kennen deze wijnen vooral van de grote merken die hier onze warenhuizen overspoelen. Zijn deze de moeite waard? En, komt…
Meer wetenWe kondigen met trots een nieuwe zeldzame workshop aan. Carolyn Lee Lian Yin neemt ons mee op een culinaire reis doorheen de Maleisische Peranakan keuken. Een unieke keuken uit Maleisië, met Chinese, Maleis en Portugees invloeden. Maleisische gerechten gaan meestal niet samen met alcohol zoals bier. In deze workshop, proberen we enkele bieren uit om de…
Meer weten