Laden Evenementen

Workshop: Terug naar traditie – De kunst van ambachtelijke roomboter

Zjatte en Taloere neemt je met deze unieke workshop mee terug naar de tijd van onze voorouders, toen boter maken nog een echte ambacht was.

Leer hoe je zelf rauwmelkse grasgevoederde roomboter kunt maken, zowel met traditionele technieken (karnen en stampen) als met moderne hulpmiddelen.

Ontdek de eenvoud en schoonheid van dit tijdloze proces, de charme van handwerk en de magie van het gebruiken van pure biologische producten. 

Daarnaast laten we zien hoe je rauwe karnemelk – het natuurlijke bijproduct van het botermaken – kunt gebruiken in de keuken.

We laten niets verloren gaan.

Karnemelk zit namelijk vol probiotica, mineralen zoals calcium en magnesium en essentiële vitaminen zoals B12 en K2, voedingsstoffen die vaak ontbreken in ons moderne dieet.

En natuurlijk mag op het einde een proeverij niet ontbreken: we serveren de zelfgemaakte boter op versgebakken biologisch zuurdesembrood, gemaakt van op molensteen gemalen meel.

Een puur en eerlijk moment om te genieten van het resultaat.

Iedereen gaat ook naar huis met een potje zelfgemaakte boter!

Schrijf je in en keer terug naar de traditie in een gezellige, authentieke setting in het hartje van Mechelen.

Deelnameprijs € 67 per persoon (de workshop gaat pas door vanaf 6 personen)
Inclusief welkomsdrankje, receptenboekje*, gezellig tafelen

Inclusief;
-Probiotische aperitief
-Rauwe grasgevoederde room/ Jerseymelk
-Al het benodigde materiaal
-Ingredienten receptje karnemelk
-Tasting verschillende soorten boter op versgebakken zuurdesembrood
-Uitleg gezondheidsvoordelen rauwe boter/karnemelk
-Hands-on ervaring met traditioneel boter maken en toepassingen van karnemelk

Gelieve op voorhand te verwittigen indien er allergieën zijn.

Ook andere voedingswensen, zoals zwangere vrouwen graag melden zodat we hier rekening mee kunnen houden indien mogelijk.

Bestel hier je tickets

8 van 10 beschikbaar Boter 9/3/2025
Verzend bevestiging gratis aanmelding naar: