

Workshop: Zomers fermenteren met traditionele wereldsmaken
12 juli van 14:00 tot 17:00
| Prijs te vinden in de omschrijving3 culturen. 2 potten. 1 middag vol smaak, traditie en ambacht.
Zin om deze zomer iets te maken dat bruist van smaak, goed is voor je buik en er bovendien prachtig uitziet op je barbecuetafel? Schrijf je dan in voor deze ambachtelijke workshop, waarin we samen de wereld van gefermenteerde groenten verkennen – van zachte Europese zuurkool tot vurige Koreaanse kimchi en zonnige Midden-Amerikaanse curtido met ananas.
In plaats van enkel te werken met zout, gebruiken we een eeuwenoude keukenwijsheid: wei – een zuivere vloeistof die fermentatie op natuurlijke wijze ondersteunt en verdiept.
Tijdens de workshop laat ik zien hoe je die zelf maakt, zoals onze voorouders dat vroeger deden.
De fermentaties die je mee naar huis neemt zijn voedzaam, vol smaak en super om te serveren bij je zomer-BBQ, picknick, lunch of tapasavond.
Wat is inbegrepen:
- Twee gevulde fermentatiepotten (glazen bokalen inbegrepen)
- Biologische seizoensgroenten & rauwe wei van hoge kwaliteit
- Een probiotische mocktail als zomers aperitief
- Proevertjes van drie zuurkoolstijlen
- Een receptenbundel om thuis verder te experimenteren
- Demonstratie van hoe je zelf wei maakt
- Warme sfeer in kleine groep & gezellig napraten
- Korting op de volgende workshops: Zuurdesem voor beginners en Gefermenteerde frisdranken
Let op: we werken uitsluitend met rauwe wei. Deze workshop is niet plantaardig.
Deelnameprijs € 67 per persoon (de workshop gaat pas door vanaf 6 personen)
Inclusief welkomsdrankje, receptenboekje*, gezellig tafelen
Extra wijn: 5€/glas
*De receptenfiches worden elektronisch doorgestuurd
Gelieve op voorhand te verwittigen indien er allergieën zijn.
Ook andere voedingswensen, zoals zwangere vrouwen dat graag melden zodat we hier rekening mee kunnen houden indien mogelijk.