
Afgelopen Evenementen
Evenementen Lijst navigatie
De ‘Voortgezette cursus’ of beter de uitgebreide basiscursus gaat over 5 avonden waarbij we enerzijds de 3 belangrijke aspecten, druiven, afkomst en opvoeding verder uitdiepen en waarbij we een zeer groot deel aan ‘foodpairing’ besteden. De doelstelling blijft immers dat men aan het einde van deze cursus in staat is om de juiste wijn uit…
Meer wetenIn onze basiscursus helpen wij de beginnende wijnliefhebber op weg en loodsen je op een eenvoudige manier rond in de wondere wereld van de wijn. We brengen de noodzakelijke theoretische basiskennis bij en proeven 12 wijnen, die zowel qua samenstelling als afkomst een mooi en geschakeerd overzicht geven van wat de wijnwereld in petto heeft.…
Meer wetenIedereen heeft toch al confituur of chutney gemaakt!?! Niet? Zelfs nog niet gehoord van de term “Chutney”? Of heb je al beperkte ervaring, maar wil je meer inspiratie opdoen? Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag om de 3 soorten te maken: Pickles, Groenetomatenchutney (wanneer we aan onrijpe tomaten geraken; anders een andere…
Meer wetenDe Indische keuken met Bushra. Geboren en getogen hier, in het prachtige België maar haar roots (en smaakpapillen) liggen in het Oosten. Dag iedereen, ik ben zo blij om uw nogmaals te kunnen verwelkomen bij Mieke in haar toffe kookatelier. Samen maken we verschillende snacks en party food in combinatie met de kruiden van de Indische keuken…
Meer wetenAl gehoord van pasta met daslook, gnocchi van brandneteltopjes, een smoothie van brandnetel & munt? Of van een zevenblad soep, een frittata van paardenbloem, couscous met melgazenvoet? Of van cake met moerasspirea, flammkuchen met duizendblad, een hartige taart met kaasjeskruid, pana cotta met bijvoet? Of soep van Oost-Indische kers, een pesto van vogelmuur, rozenbottelchutney, een…
Meer wetenDe Spaanse thema-avond wordt nu uitgebreid naar 2 avonden waarvoor je telkens apart kan inschrijven. Spanje is als wijnland al lang niet meer beperkt tot Cava en Rioja. Niet dat er ook daar mooie pareltjes te vinden zijn en dat we die niet aan bod zouden laten komen, maar op de beide avonden gaan we…
Meer wetenZahia’s cuisine is een authentiek Marokkaans restaurant in Mechelen, vlak bij de Sint-Rombautstoren, waar ze verse Tajines en overheerlijke couscous en tal van andere Marrokaanse gerechten serveren. De meeste mensen hebben thuis een tajine, maar weten niet hoe ze er mee moeten koken. Leer de Marokkaanse keuken kennen, de geuren, kleuren en smaken, samen met Zahia, op…
Meer wetenDe ‘Voortgezette cursus’ of beter de uitgebreide basiscursus gaat over 5 avonden waarbij we enerzijds de 3 belangrijke aspecten, druiven, afkomst en opvoeding verder uitdiepen en waarbij we een zeer groot deel aan ‘foodpairing’ besteden. De doelstelling blijft immers dat men aan het einde van deze cursus in staat is om de juiste wijn uit…
Meer wetenTijdens de workshop fermenteren voor beginners leer je de basisprincipes van deze eeuwenoude bewaartechniek. We gaan groenten fermenteren, kombucha brouwen, salsa maken, ... en dit terwijl we proeven van gefermenteerde hapjes en drankjes. We gaan het hebben over melkzuurfermentatie, de verschillende fermentatietechnieken, en hoe je dagelijks een gezonde portie probiotica op je bord kan toveren.…
Meer wetenDe Spaanse thema-avond wordt nu uitgebreid naar 2 avonden waarvoor je telkens apart kan inschrijven. Spanje is als wijnland al lang niet meer beperkt tot Cava en Rioja. Niet dat er ook daar mooie pareltjes te vinden zijn en dat we die niet aan bod zouden laten komen, maar op de beide avonden gaan we…
Meer weten