
Afgelopen Evenementen
Evenementen Lijst navigatie
We bouwen deze thema-avond op rond een cruise, waarbij we de verschillende wijngebieden proeven en bespreken, die we langs de kust tegenkomen. Dat er langs de Middellandse zee heerlijke wijntjes te drinken zijn, zullen jullie vast wel weten, maar behalve de klassiekers, gaan we hier en daar toch verrassend uit de hoek komen. Deze thema-avond…
Meer wetenDe Indische keuken met Bushra. Geboren en getogen hier, in het prachtige België maar haar roots (en smaakpapillen) liggen in het Oosten. Dag iedereen, ik ben zo blij om uw nogmaals te kunnen verwelkomen bij Mieke in haar toffe kookatelier. Samen maken we verschillende snacks en party food in combinatie met de kruiden van de Indische keuken…
Meer weten"Mexicooooo, ooh land van al mijn dromen" maar ook van zon, vrolijke kleuren én lekker eten. Een land met pit en daar hou ik wel van. We maken er een heus kookfeestje van en de kick off wordt gegeven met een shotje Tequila. Daarna maken we verschillende heerlijke gerechtjes en sluiten we af met een…
Meer wetenHeb je wel eens door de Maleisische straten gewandeld en geproefd van het overheerlijke Maleisische straatvoedsel? Van de aromatische nasi lemak tot de hartige Bakuteh, Carolyn Lee, onze chef-kok, neemt je mee terug naar de tijd dat je door de straten van Kuala Lumpur liep, naar de charmante hoekjes van Penang, en ervaart de rijke…
Meer wetenIn onze basiscursus helpen wij de beginnende wijnliefhebber op weg en loodsen je op een eenvoudige manier rond in de wondere wereld van de wijn. We brengen de noodzakelijke theoretische basiskennis bij en proeven 12 wijnen, die zowel qua samenstelling als afkomst een mooi en geschakeerd overzicht geven van wat de wijnwereld in petto heeft.…
Meer wetenGoed koken begint bij de basis. Zonder kennis van simpele snijtechnieken en kookprincipes ben je nergens! We helpen je de handigste en lekkerste kookadviezen bij te brengen! We leren je graag een paar basiskooktechnieken. In deze kookcursus voor beginners leer je de basis snijtechnieken tot het bereiden van soepen, vlees/vis, groenten. Ideaal voor beginners, alleenstaanden, studenten die…
Meer wetenHeb je wel eens door de Maleisische straten gewandeld en geproefd van het overheerlijke Maleisische straatvoedsel? Van de aromatische nasi lemak tot de hartige Bakuteh, Carolyn Lee, onze chef-kok, neemt je mee terug naar de tijd dat je door de straten van Kuala Lumpur liep, naar de charmante hoekjes van Penang, en ervaart de rijke…
Meer wetenWorkshop ‘Pottenkijken bij Rouchan’: recepten uit de Koerdische keuken Rouchan leerde koken van haar oma, een uitstekende kok die veel gevraagd werd voor feestmaaltijden in Noord-Syrië, soms tot 300 personen. Vandaag wil ze haar recepten delen met de wereld. Daarom bundelde ze die in een kookboek met 84 heerlijke gerechten. Heb jij zin om deze…
Meer wetenWeet je nog … een wandeling met een klein groepje en voor onderweg een flesje in de rugzak, of halverwege de wandeling een picknick met een heerlijk wijntje erbij, ja de Covid-periode, dat waren nog eens tijden … Ook in betere tijden blijven deze ‘outdoor’-activiteiten leuk. Nu de lente is aangebroken kunnen we deze thema-avond…
Meer wetenHeb je altijd al willen leren hoe je heerlijke & authentieke curry's maakt? We gaan tijdens deze workshop experimenteren met geuren, kleuren & smaken waarbij Kathy jullie heel veel tips meegeeft. We maken 2 currypasta's en 1 currypoeder waarmee we smaakvolle gerechten gaan bereiden.. Van romige milde gerechten tot pittigere smaakexplosies die jouw hart verwarmen!…
Meer weten