
Afgelopen Evenementen
Evenementen Lijst navigatie
LOCATIE KEERBERGEN Je leert zelf hoe je een perfecte Gin & Tonic moet serveren en waarop je moet letten. Welke tonic past bij je favoriete gin en met welke botanicals werk je deze cocktail af zodat elke gin zijn unieke karakter geeft. De avond wordt doorspekt met weetjes, achtergrondverhalen en anekdotes, maar er is ook ruim…
Meer wetenIn augustus gaat onze thema-avond naar de Middellandse zee. We bouwen de avond op rond een cruise, waarbij we de verschillende wijngebieden proeven en bespreken, die we langs de kust tegenkomen. Dat er langs de Middellandse zee heerlijke wijntjes te drinken zijn, zullen jullie vast wel weten, maar behalve de klassiekers, gaan we toch hier…
Meer wetenDe Indische keuken met Bushra. Geboren en getogen hier, in het prachtige België maar haar roots (en smaakpapillen) liggen in het Oosten. Dag iedereen, ik ben zo blij om uw nogmaals te kunnen verwelkomen bij Mieke in haar toffe kookatelier. Samen maken we verschillende snacks en streetfood in combinatie met de kruiden van de Indische keuken…
Meer wetenVan de ‘coronabreak’ hebben we gebruik gemaakt om de ‘Voortgezette cursus’volledig te vernieuwen en te optimaliseren. We durven gerust stellen dat we er in geslaagd zijn om er een cursus van te maken, die volledig zal voldoen aan de verwachtingen van de deelnemers. De doelstelling blijft immers dat men aan het einde van de lessen…
Meer wetenBASIS WECKEN & INMAKEN Trek je keukenschort aan, want we trekken samen de keuken in. We gaan leren inmaken en wecken! Heb je een moestuin en wil je het hele jaar door van je eigen, verse, zelfgekweekte groentjes genieten? Heb je een massa weckpotten of draaidekselpotten staan, maar weet je niet goed hoe je nu…
Meer wetenTijdens de workshop fermenteren voor beginners leer je de basisprincipes van deze eeuwenoude bewaartechniek. We gaan groenten fermenteren, kombucha brouwen, salsa maken, ... en dit terwijl we proeven van gefermenteerde hapjes en drankjes. We gaan het hebben over melkzuurfermentatie, de verschillende fermentatietechnieken, en hoe je dagelijks een gezonde portie probiotica op je bord kan toveren.…
Meer wetenAl gehoord van pasta met daslook, gnocchi van brandneteltopjes, een smoothie van brandnetel & munt? Of van een zevenblad soep, een frittata van paardenbloem, couscous met melgazenvoet? Of van cake met moerasspirea, flammkuchen met duizendblad, een hartige taart met kaasjeskruid, pana cotta met bijvoet? Of soep van Oost-Indische kers, een pesto van vogelmuur, rozenbottelchutney, een…
Meer wetenNet zoals in het najaar krijgen we aan het begin van de lente traditioneel veel reclame van ‘wijnfestivals’ en ‘open flessen dagen’. Om beslagen op het ijs te komen gaan we tijdens deze thema-avond na of dure wijnen dan wel zoveel beter zijn dan de goedkopere versies. Bovendien bekijken we ook na wat nu juist…
Meer wetenIn onze basiscursus helpen wij de beginnende wijnliefhebber op weg en loodsen je op een eenvoudige manier rond in de wondere wereld van de wijn. We brengen de noodzakelijke theoretische basiskennis bij en proeven 12 wijnen, die zowel qua samenstelling als afkomst een mooi en geschakeerd overzicht geven van wat de wijnwereld in petto heeft.…
Meer wetenCarolyn Lee Lian Yin neemt ons mee op een culinaire reis doorheen de Peranakan keuken. Een unieke keuken uit Maleisië, met Chinese, Maleis en Portugees invloeden. De smaken van deze keuken zijn uniek. Elk gerecht bevat ontzettend veel kruiden. hapje voorgerecht hoofdgerecht thee/koffie Sta je na het horen van al dit lekkers ook te popelen om…
Meer weten