Afgelopen Evenementen
Evenementen Lijst navigatie
KOKEN MET VOORJAARSONKRUID Al gehoord van pasta met daslook, gnocchi van brandneteltopjes, een smoothie van brandnetel & munt? Of van een zevenbladsoep, een frittata van paardenbloem, couscous met melganzenvoet? Of van cake met moerasspirea, flammkuchen met duizendblad, een hartige taart met kaasjeskruid, pana cotta met bijvoet? Of soep van Oost-Indische kers, een pesto van vogelmuur,…
Meer wetenSamen met Kathy gaan we weer op reis. Deze keer trekken we naar Brazilië, het land waar de zon altijd schijnt, het land van de samba en de cachaça. Op ons kleurrijk en goedgevuld buffet gaan we voor Braziliaanse klassiekers zoals Feijoada, de niet te versmaden Pão de Queijo, gevulde pastéis, Moqueca de Camarao en nog…
Meer wetenNiks zo gezellig dan heerlijke tapas delen met je vrienden. En pinxto, dat is een brood tapa die hun oorsprong vindt in Noord-Spanje, meestal gepresenteerd met een prikker (pinxtos) Tijdens deze workshop toveren we onze keuken om tot een hippe tapasbar en brengen we de zuiderse zon naar ons kookateljee. We bereiden klassiekers, maar ook wat…
Meer wetenVegetarisch eten saai of smakeloos? Helemaal niet ! Willen jullie graag leren hoe je dierlijke eiwitten kunt vervangen door plantaardige eiwitten? Leren toveren met tofu, seitan of een andere vleesvervanger om zo jouw ecologische voetafdruk te verkleinen? Samen maken we een heerlijk 3 gangen diner en krijgen jullie heel veel tips & trics. Schrijf jullie…
Meer wetenWanneer één van de belangrijkste sportevenementen van het jaar een ronde is door het Walhalla van de wijn, dan zijn wij er natuurlijk graag bij om via een thema-avond, jullie in staat de stellen de tour ‘wijngewijs’ te volgen. Aan de hand van het parcours van de ronde van Frankrijk, proeven en bespreken we de…
Meer wetenIedereen heeft toch al confituur of chutney gemaakt!?! Niet? Zelfs nog niet gehoord van de term "Chutney"? Of heb je al beperkte ervaring, maar wil je meer inspiratie opdoen? Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag om confituur, chutney en pickles te maken. Of je nu een ervaren thuiskok bent of pas begint…
Meer wetenSummertime! Lange warme dagen en zwoele zomeravonden. Een periode om te genieten en waar we liever geen uren in de keuken staan. Ik leer jullie graag de kneepjes van het vak om een heerlijke maaltijdsalade en bijhorende dressing op ons bord te toveren. Op ons menu: verschillende salades en hun dressing, mediterraans brood, een fris…
Meer wetenCarolyn Lee Lian Yin neemt ons mee op een culinaire reis doorheen de Aziatische/Maleisische keuken. De smaken van deze keuken zijn uniek, pikant en distinct met typische kruiden. Deze tapasworkshop laat zien hoe divers de smaak en texturen van deze keuken kunnen zijn. Er zullen een aantal moderne wendingen worden gegeven aan traditionele recepten en…
Meer wetenDe Indische keuken met Bushra. Geboren en getogen hier, in het prachtige België maar haar roots (en smaakpapillen) liggen in het Oosten. Dag iedereen, ik ben zo blij om uw nogmaals te kunnen verwelkomen bij Mieke in haar toffe kookatelier. Samen maken we verschillende snacks en party food in combinatie met de kruiden van de Indische keuken…
Meer wetenIk neem jullie graag mee naar één van de meest diverse en smaakvolle keukens van het Midden-Oosten. Libanese gerechten staan bekend om hun verse ingrediënten, rijke smaken en aromatische kruiden. Gaan jullie mee op culinaire ontdekkingsreis? Op het menu: Libanese mezze met hummus, batata harra, ... Kibbeh Tabouleh Witte Libanese Koffie Deze workshop wordt gegeven…
Meer weten